Сарма "Уелингтън" в многолистно тесто

Ако искате да впечатлите всички с изискано приготвен коледен обяд, то настъпва моментът да се насладите на тази изкусителна сарма "Уелингтън".

Ястието е пропито със сметанов сос и глейз със смокини, които придават богат и ароматен вкус на всяка хапка.

Със сърце и страст създайте магията на Коледната трапеза и се наслаждавайте на това несравнимо удоволствие.


Необходими продукти:

500 гр. кайма смес от охладената витрина на Billa

250 гр.  кафяв ориз Billa Premium

150 гр. селска шунка слайс на Billa

1 бр. разточено, охладено, многолистно тесто Billa  

400 гр. кисело зеле нарязано

1 глава кромид лук

1 връзка магданоз

1-2 с.л. медена горчица Billa Premium

200 мл. пълномаслена млечна сметана "JA"

глейз със смокини Billa Premium 

сол

пипер

чубрица

2 с.л. червен пипер сладък

олио Clever

1.     Започнете с варенето на ориза. Във вряща вода сложете малко сол, добавете 1/3 от кафявия ориз Billa Premium и варете 20 -30 мин.  Разбъркайте добре, за да не залепва.

2.     Преминете към плънката. В горещ тиган сложете олио, добавете нарязан лук и го запържете. Към него добавете сварения ориз, червен пипер, чубрица, магданоз и накрая малко вода.

3.     Преминете към каймата. Сложете я в дълбока купа, като добавите 1 яйце в средата. Добавете и плънката. Размесете добре каймата с плънката, добавете морска сол и малко черен пипер.

4.     В чиния оформете плънката в продълговата форма.

5.     Вземете многолистното тесто и го разстелете. В единия край поставете шунката, а върху нея сложете тънък слой отцедено кисело зеле. От горе сложете и оформената кайма.

6.     Завийте тестото и подгънете крайчетата.

7.     В чаша отделете жълтък на яйце и намажете тестото отгоре. Поръсете със сусам.

8.     Изрежете дупки – коминчета в тестото, за да може да се пече и месото от вътре.

9.     Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

10.  Преминете към подготовката на соса.

11.  Поставете касерол на котлона. Изсипете сметаната. Добавете сол, щипка захар, лъжица горчица, магданоз и разбъркайте добре.

12.  При поднасяне декорирайте чинията със смокинов глейз и лъжица сос.

Пожелаваме ви Щастливи Празници и неустоими Коледни вкусотии! Нека Коледният дух напълни вашите домове с радост и топлина, а вкусната храна да обогати този незабравим момент в семействата ви. Нека тази Коледа бъде празник на вкуса, обичта и семейното обединение!

Със съдействието на: