Лесен десерт с кисело мляко, бисквити и конфитюр

Лесен десерт с кисело мляко, бисквити и конфитюр

Коледните празници носят със себе си уханието на вкусни гозби и любими десерти.

Вдъхновени от празничния дух, днес бързаме да ви зарадваме с един чуден и много лесен за приготвяне десерт, който спокойно може да приготвите заедно с мъниците си по случай наближаващите коледни празници.

Ние, от екипа на Woman.bg, сме в плен на приказния вкус на този специален десерт, който ще погали небцето ви с разтапящата си мекота и нежен чар. И това не е случайно, тъй като сладкиша, за който иде реч, е сътворен собственоръчно и от сърце от малкия, но много талантлив и всеотдаен кулинарен експерт по млечните шедьоври Шеф Пепи, с деликатната подкрепа на любимата му баба.

Този лесен десерт Пепи препоръчва да си направите с бисквити „Закуска”, защото са по-дебели и поемат повече съставки. Киселото мляко е добре да бъде с масленост поне 3,6%. Сладкото, разбира се, е най-добре да бъде домашно.

А ето и рецептата, която ще превърне коледните дни в незаменимо и безкрайно вкусно преживяване:

Необходими продукти:

1 кофички кисело мляко

1 ч.ч. домашно сладко по избор

2 пакетчета бисквити „Закуска“
орехи за поръсване

Начин на приготвяне:

1. Разбийте киселото мляко, докато е още в кофичката. Разлейте тънък слой по дъното на тавичката (правоъгълна, а не кръгла, за да се нареждат по-лесно бисквитите).

2. Наредете слой бисквити и полейте с мляко. Сложете дебел слой сладко (или конфитюр). След това отново бисквити и мляко. Ако ползвате сравнително дебелите бисквити „Закуска” – това е достатъчно. Ако работите с по-тънки – сложете още един слой бисквити.

3. Поръсете отгоре с орехи, може и печени. Покрийте тавата с фолио и я оставете в хладилника за поне половин час.

4. Този десерт можете да си го сглобите набързо и в купичка или десертно бурканче.

Съчетавайки нежността на кремообразното кисело мляко с фината хрупкавост на бисквитите, този десерт превръща всяка хапка във вълшебно пътешествие. Да ви е коледно и сладко!

Със съдействието на: