Рап с пилешки филенца и зеленчуци

Академията за малки готвачи продължава да ни изкушава с апетитните си празнични предложения и днес предлага на вниманието ви един фантастичен рап с пилешки филенца и зеленчуци.

То ще смае сетивата ви с пленяващия си вкус, който ще се превърне в любим за цялото семейство.

Нашите очарователни и сладки познайници – малките елфи Марти и Кари, с охота и всеотдайност асистираха на невероятния Шеф Никола, умело участвайки в сътворяването на поредното кулинарно вълшебство.

Тази вкусотия, дошла сякаш от света на приказките, и приготвена от нашите талантливи герои с много любов и майсторлък, включва топли тортили, пълнени с пилешки филенца, панирани с любимия за всеки малчуган корнфлейкс, чедър, авокадо, краставици и..., разбира се, любимата ни Philadelphia с билки.

А ето и стъпките към сътворяването на този незаменим коледен шедьовър:

Необходими продукти:

3 бр. пилешки филета
1 пакет големи тортили
200 гр. чедър
500 гр. корнфлейкс за панировка
4 бр. яйца
300 гр. брашно
350 гр. Philadelphia с билки
1 бр. авокадо
1 бр. айсберг
1 бр. краставица
2 бр. домата
1 бр. зелена чушка 
сол 
черен пипер


1. Започнете с подготовката на пилешките филета, като ги нарежете на тънки парчета и ги овкусите със сол и пипер.

2. Преминете към панировката на филетата. Пригответе три купи. В първата сложете брашното, във втората разбитите яйца, а в третата корнфлейкса. Оваляйте всяко филе в последователността: брашно, яйца, корнфлейкс.

3. Поставете панираните филенца в тава върху хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна с вентилатор на 210 градуса за около 15 минути.

3. Нарежете зеленчуците: чушка, домат, краставица, авокадо и айсберг.

4. Преминете към подготвянето на раповете.

5. Вземете една тортила, като направите един разрез от центъра към външния й край.

6. В едната част сложете 2 филенца, върху които поставете две парченаца чедър, за да се разтопят. Останалата част намажете с Philadelphia с билки и наредете зеленчуците.

В студените дни няма нищо по-хубаво от това да съберете около празничната трапеза любимите си хора, да ги дарите с топлината на семейния уют и най-вкусното ястие, което някога са опитвали през живота си!

Със съдействието на: