Златна есен в кухнята: Малките готвачи на Академията творят кулинарни чудеса

Златна есен в кухнята: Малките готвачи на Академията творят кулинарни чудеса

Кухнята на Академията за малки готвачи се изпълни с есенна атмосфера - ябълки с канела, топло изпечени щрудели и аромат на прясно приготвени палачинки. Шест любознателни малки кулинари - Марти, Вики, Ани, Кари, Мая и Сави, влязоха в света на готварството с огромно вълнение и желание да научат нещо ново.

Под грижливото ръководство на шеф Никола Симеонов те откриха как обикновените съставки се превръщат в истински празник за сетивата. Първата им среща с фините кори "София Мел" ги въведе в тайните на многолистния пай и им показа как тънките, копринено меки слоеве се превръщат в хрупкава основа за богата плънка от кайма, чоризо и моцарела.

Творческата част в Little Chefs дойде с палачинковото руло, което се превърна в любим десерт на всички. Брашното "София Мел Класик" помогна на малките готвачи да създадат нежни палачинки, гарнирани с пухкава сметана и сочни горски плодове.


Ябълковият щрудел с орехи беше истинско кулинарно приключение за малките готвачи. Те откриха магията на тестото, което с помощта на брашно "София Мел за баница" може да се превърне в тънки, почти прозрачни слоеве. Децата научиха и какво са фолинки - слоеве пълни със сладката плънка от ябълки, хрупкави орехи и ароматна канела.



​Всеки етап от това есенно кулинарно пътешествие донесе нови умения, смях и гордост от постигнатото. Когато малките виртуози получиха своите сертификати за кулинарно майсторство, в очите им се четеше не само радост, но и увереност, че могат да създават вкусни неща със собствените си ръце.


Есента в Академията беше не просто сезон - тя се превърна в споделено преживяване, което ще остане завинаги в спомените на всички участници. Пожелаваме още много есенни приключения на малките ни готвачи, които доказаха, че с любов и старание всяко ястие може да стане шедьовър!

Със съдействието на: