Безглутенови картофени кейкчета с бекон

Споделеното време със семейството създава специални моменти, а вкусната храна, приготвена с любов създава уюта на дома.

Тази рецепта е една изключително вкусна закуска, която може да стане фаворит сред вашите близки. Представяме ви безглутенови картофени кейкчета с бекон, кашкавал и яйца от марката Billa, които ще оцветят вашата маса с вкус и стил.

Необходими продукти:

1 кг. картофи червени с хубава форма и относитено еднакви по размер

200 гр. бекон Billa слайс

200гр. фермерски кашкавал Billa Premium

12 бр. яйца марка Billa, обогатени със селен

зехтин Billa Premium

сол

черен пипер

1 връзка магданоз

кисели краставички 


1.     Започнете с подготовката на картофите. Измийте ги и ги настържете на едро, заедно с кората. Съвет – стържете само в една посока – от горе на долу.

2.     Сложете настърганите картофи в метална купа (басан) и я напълнете със студена вода, за да се покрият картофите.

3.     Оставете картофите да престоят 5 минути във водата, след което ги отцедете. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте хубаво.

4.     Във формите за мъфини сложете по малко зехтин и го размажете с четка хубаво във формите.

5.     Започнете да поставяте настърганите картофи, като оформяте гнезда с леко притискане. Не пълнете до горе формата, оставете място за останалите продукти.

6.     Загрейте фурната предварително на 220 градуса. Сложете картофите вътре, като печете с включен вентилатор 30 минути.

7.     Нарежете и останалите продукти – бекон Billa слайс, кисели краставички ( на кръгчета) и магданоза. Настържете фермерския кашкавал Billa Premium.

8.     Извадете картофите от фурната и започнете да добавяте подготвените продукти.

9.     Сложете първо бекона (по 2 парченца на кръст). Върнете отново във фурната, за да се запекат за около 5 минути.

10.   Извадете и добавете по малко кашкавал, магданоз и кисели краставички.

11.   Подгответе яйцата от Billa, предварително в отделна чашка, като добавяйте по 1 яйце на форма. Завършете с малко сол.

12.   Върнете във фурната докато яйцата се запекат за около 5 минути.

Тази рецепта за безглутенови картофени кейкчета с бекон, кашкавал и яйца е идеалната закуска за семейството. Тя обединява вкус и стил, предоставяйки ви възможност да създадете вкусни моменти с любимите си хора. Пригответе тази рецепта и се потопете в приятно настроение и страхотна храна!

Със съдействието на: