Ябълков щрудел

Днес ще се отправим на едно необикновено кулинарно приключение, към вълшебно царство, скрито сред ароматите на традиционни домашни сладкиши и модерни технологични чудеса.

Шеф Никола Симеонов и неговите весели малки елфчета – Марти и Вики, ще имат още два помощника в кухнята – новите модели Samsung от серията Galaxy Z Fold и Flip 6, които ще ги вдъхновят с няколко поразителни функции.

В рецептата има и предизвикателства, които Марти и Вики ще трябва да решат с помоща на функциите на новите телефони. А накрая малките гастрономи и шеф Симеонов ще си направят забавно селфи, използвайки сгъваемия телефон като вълшебна стойка. Само с едно махване на ръката и с магическата дума "Smile" камерата ще се активира сама, запечатвайки широките усмивки на веселата компания. Впускаме се в това интригуващо пътешествие заедно – с усмивка, вдъхновение и, разбира се, щипка технологична магия.

Продукти:
1/3 пак. кори за баница
125 г масло
4 червени ябълки
100 г ванилови бисквити
100 г печени орехи
100 г стафиди
1 ч.л. канела
1/3 ч.ч. захар
кардамон – шушулки

Начин на приготвяне:
1. Натрошете орехите и бисквитите, нарежете ябълките и всичко смесете в една купа. Към нея добавете захарта, кардамона, стафидите и канелата. Разбъркайте хубаво сместа.
2. След това извадете корите и ги разпределете на две половини, така че да приготвите с всяка от тях по един щрудел. Разтворете корите и една по една ги намажете отгоре с разтопено масло, като налагате пластовете един върху друг.
3. Разделете плънката на две, като едната половина поставите върху корите, приготвени за единия щрудел, а другата част – върху корите за втория щрудел.
4. С ножичка направете няколко малки разрези отгоре, което ще позволи на парата да излиза по време на печенето. Намажете с масло и печете на 200 градуса за около 15-20 минути, докато придобие сладък златист загар.
5. Извадете щруделите и ги оставете да изстинат малко преди консумация. Не забравяйте, че щрудел без пудра захар не може. Поръсете малко количество отгоре като сняг и... сладкишът е готов за щурмуване. Бъдете сигурни, че всяка хапка ще ви пренесе в топлината на уюта и сладостта на споделените мигове, превръщайки се в звездата на празничната трапеза.

Със съдействието на: