Лимонов кекс

Днес шеф Симеонов и неговите кулинарни феи Кари и Сави, ще сътворят неустоимо празнично вълшебство – лимонов кекс, който ще обгърне с приказна сладост сетивата ви.

Освен че ще ни разкрият тайните на перфектния лимонов вкус, шеф Никола и неговите верни помощнички ще се впуснат в приключение на загадки и открития. Като вълшебни компаси в ръцете им новите модели Samsung от серията Galaxy Z Fold и Flip 6 ще помогнат на Кари и Сави да разгадаят мистериозна съставка, без която лимоновият кекс не би бил толкова пленителен. Достатъчно е само да се доверят на функция Circle to Search и в същия миг името на задължителната съставка ще грейне пред тях в целия си магически блясък.

Продукти:

1 ½ ч.ч. брашно
1 ½ ч.л. бакплувер
125 г масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
2 шушулки ванилия
½ ч.ч. нискомаслено кисело мляко
сок от ½ лимон
кора от 1 лимон

За лимоновия сироп:
1 лимон
3 с.л. захар

За топинга:
1 ч.ч. пудра захар
2 с.л. лимонов сок
2-3 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото заедно със захарта, след което добавете едно по едно яйцата. Към сместа настържете лимона.
2. В отделна купа изсипете брашното и настържете към него кората от лимона. Изстискайте лимона към сместа с маслото и захарта.
3. Към брашното прибавете бакпулвера и комбинирайте с яйчената смес. Прибавете киселото мляко, лимоновия сок и ванилията.
4. Нарежете шушулката на две, издърпайте отвътре това, което ви трябва, и го добавете към сместа.
5. Покрийте дъното на формичката за кекс с малко парче кухненска хартия и изсипете сместа вътре.
6. Печете на 180 градуса за около 35 мин. Изпеченият кекс оставете за 2-3 минути да се охлади, след което го извадете в чиния. Изчакайте да изстине напълно, облейте го с лимоновия сироп и накрая го залейте с топинга, за който ще са ви необходими пудрата захар, малко лимонов сок и прясното мляко.
7. На финала, по желание, поръсете с шамфъстък за разкош и великолепие. Насладете се на всяка хапка и бъдете сигурни, че ще споделите магията с тези, които обичате – защото вкусът на щастието е най-сладък, когато е споделен!

Със съдействието на: