Многолистен пай с кайма, чоризо и моцарела
Малките кулинари от академия Little Chefs и шеф Никола Симеонов ви предлагат една наистина специална рецепта за златист многолистен пай. Ястие, което ще се превърне в любима рецепта на цялото семейство! Хрупкав отвън, сочен и ароматен отвътре, с богата плънка от кайма, чоризо и разтопена моцарела – това е перфектното допълнение към вашата колекция от домашни специалитети. Идеален за семейна вечеря, празнично събиране или уютен есенен обяд.
За нашия хрупкав многолистен пай използваме фините кори "София Мел" – истинско съкровище за домашните специалитети. Те са копринено меки, еластични и здрави, което ги прави перфектни за направата на пайове. Благодарение на специалната си текстура, те се редят лесно, не се късат и създават онази вълшебна хрупкавост, която превръща всеки пай в кулинарен шедьовър.

Продукти:
- 1 пакет фини кори "София Мел"
- 400 гр. телешка кайма
- 400 гр. домати на кубчета
- 4 скилидки чесън
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- 200 гр. чоризо
- 150 гр. сирене
- 200 гр. моцарел
- 75 гр. масло

- Запържете чоризото, докато пусне мазнината си.
- Към него добавете каймата и я раздробете, докато се сготви.
- Прибавете нарязания чесън, после подправките и доматения сос.
- Оставете соса да поври, докато се сгъсти.
- Вземете дълбок съд за печене и го намажете с масло. Започнете да редите фините кори "София Мел" една върху друга, като между всеки слой намазвате с разтопено масло, така че да стърчат извън стените на съда. Наредете 6 слоя кори. Използвайте фините кори на "София Мел", които са копринено меки, еластични и здрави.
- Поставете плънката с кайма и покрийте с моцарела
- Завийте стърчащите кори навътре.
- Направете “цветенца” от намачкани кори и ги намажете добре с разтопено масло. Поставете ги отгоре за украса.
- Печете на 180 °C, за около 30 минути.

Споделете този ароматен многолистен пай със своето семейство и приятели – той е идеален за есенните вечери, в които искате да съберете любимите си хора около топла и вкусна трапеза!
