Лава кейк

Днес в коледната пекарна на Академия за малки готвачи ще запретнат ръкави нашите очарователни малки помощници – елфчетата Вики и Марти, които под зоркото око и мъдрите напътствия на шеф Никола Симеонов ще сътворят истинско коледно вълшебство – лава кейк, чийто аромат на празник ще изпълни въздуха у дома с очарованието на една незабравима Коледа.

А ето и рецептата:

Продукти:
100 г тъмен шоколад
120 г масло
100 г захар
50 г брашно – брашно София Мел Екстра​
3 цели яйца
какао за формичките

Начин на приготвяне:
1. Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня до мека кадифена консистенция. Междувременно разбиваме с миксер яйцата със захарта, докато получим пухкава смес.
2. Добавяме разтопените шоколад и масло към сместа с яйцата и захарта. След като разбъркаме добре, добавяме и брашното. За нашият лава кейк избрахме София Мел Екстра, който е много подходящ за сладкиши, кейкове и всякакви други печива.
3. Намажете формичките с масло и поръсете с какао.
4. Изсипете сместа и печете на 180°C за 8 минути, така че външната част да е твърда, а вътрешната – течна.

И voila – шоколадовите съкровища са готови за споделяне с любимите хора. Благодарение на малките готвачи от Академията – Вики и Марти, които сътвориха това сладко чудо с много любов и вдъхновение, коледната магия ще бъде по-вкусна и по-сладка от всякога!

Със съдействието на: