Кринкъл Кейк

Дойде време за един неустоим десерт с вкус на празник и вълшебства - Кринкъл кейк! В това вкусно пътешествие шеф Никола Симеонов ще разкрие тайните на един от любимите му десерти на малките готвачи – Кари и Сави.

А ето и рецептата:

Продукти:
1/3 пакет фини кори София Мел
125 г масло
1ч.ч. карамелизирано кондензирано мляко
2 яйца
Индийско орехче

За гарниране:
Шамфъстък
Ванилов сладолед

Начин на приготвяне:
1. Разделете всяка кора на две, намажете я с масло и ги подредете в съда за печене.
2. Избрахме фините кори на „София Мел“, защото са еластични, меки и същевременно здрави, което ги прави идеалният избор за нашия Кринкъл кейк.
Запечете ги за около 10 минути.
3. Междувременно пригответе плънката като разбиете яйцата, добавите кондензираното мляко, маслото и индийското орехче.
4. Върху леко запечените кори изсипете плънката и върнете във фурната за доизпичане (до златисто).
5. За финал поръсете с шамфъстък и гарнирайте със сладолед.

Поднесете този забележителен десерт на любимите си хора с усмивка и го оставете да разкаже своята приказка с всяка хапка. Защото Коледа е най-вкусна, когато е споделена!

Със съдействието на: